Sämpylän ohje tuorehiivalla kohotetut
5 Desilitraa maitoa
1 Paketti 50 grammaa hiivaa
suolaa
1 Ruokalusikka sokeria
7 Desilitraa vähnäjauhoja
3 Desilitraa hiivaleipäjauhoja
2 Desilitraa kaurahiutaleita
puolikas Desilitraa öljyä
uunin aste 225
5 Desilitraa maitoa kuumenna kädenlämpöiseksi
kaada maito kulhoon ja lisää maidon joukkooon 50 grammaa
1paketti hiivaa
Lisää kulhoon 1 teelusikka suolaa
Lisää kulhoon 1ruokalusikka sokeria
Lisää kulhoon 2desilitraa kaurahiutaleita
Lisää kulhoon 3desilitraa hiivaleipäjauhoja.
Sekoita hyvin puuhaarukalla.
Mittaa teräsmittaan 7 desilitraa vehnäjauhoja.
Alusta vehnäjauhot taikinaan.Lisää jauhoja vähitellen.
Anna taikinan kohota.
Leivo taikinasta tahko.
Jaa takina osiin.
Leivo takinapalat sämpylöiksi.
Kohta sämpylät liinan alla.
Paista sämpylöitä 225 asteen lämmössä uunin keskitasossa
noin 10 minnuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti