Powered By Blogger

torstai 11. maaliskuuta 2021

Itse tehdyt sämpylät ovat paremmat


 Sämpylän ohje tuorehiivalla kohotetut

5 Desilitraa maitoa 

1 Paketti 50 grammaa hiivaa

suolaa

1 Ruokalusikka sokeria 

7 Desilitraa vähnäjauhoja

3 Desilitraa hiivaleipäjauhoja

2 Desilitraa kaurahiutaleita

puolikas Desilitraa öljyä

uunin  aste 225

 

5 Desilitraa maitoa kuumenna kädenlämpöiseksi

kaada maito kulhoon ja lisää maidon joukkooon 50 grammaa

1paketti hiivaa

Lisää kulhoon 1 teelusikka suolaa

Lisää kulhoon 1ruokalusikka sokeria

Lisää kulhoon 2desilitraa kaurahiutaleita

Lisää kulhoon 3desilitraa hiivaleipäjauhoja.

Sekoita hyvin puuhaarukalla.

Mittaa teräsmittaan 7 desilitraa vehnäjauhoja.

Alusta vehnäjauhot taikinaan.Lisää jauhoja vähitellen.

Anna taikinan kohota.

Leivo taikinasta tahko.

Jaa takina osiin.

Leivo takinapalat sämpylöiksi.

Kohta sämpylät liinan alla.

Paista sämpylöitä 225 asteen lämmössä uunin keskitasossa

noin  10 minnuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tääkin löytyi lehdestä 2021,Klementiinijuustokakku

 Kelmentiinijuustokakku 8 annosta l 200g  Cantuccini-keksejä 75g  Valio Eila voita Täytte  ja hilloke 3 1/2  Liivatelehteä 4  Klementiiniä 1...