5 Desilitraa maitoa
1 Paketti 50 grammaa,hiivaa
Suolaa
2 Desilitraa sokeria
1,5 Litraa vehnäjauhoja
200 Grammaa margariinia
3 Kanamunaa
2 Teelusikkaa kardamummaa
Mittaa 200 grammaa margariinia valmiiksi. Pehmitä tarvittaessa
mikrossa.
Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
Mittaa kattilaan 5 desilitraa maitoa. Kuumenna kädenlämpöiseksi.
Kaada maito kulhoon.Lisää maidon joukkoon 50 grammaa 1pala hiivaa.
Lisää kulhoon 2 teelusikkaa suolaa
Lisää kulhoon 2 teelusikkaa kardemummaa.
Lisää kulhoon 2 desilitraa sokeria.
Lisää kulhoon 2 kanamunaa.Sekoita.
Lisää ensin 5 desilitraa vehnäjauhoja.Sekoita hyvin puuhaarukalla.
Mittaa 1 litra vehnäjauhoja teräsmittaan.
Alusta vehnäjauhojot taikinaan.
Lisää jauhoja vähitellen tarpeen mukaan.
Lisää 200 grammaa pehmeää margariinia.
Alusta taikinaa kunnes taikina irtoaa käsistä ja kulhon reunoista.
Anna takinan kohota lämpimässä paikassa.
Leivo taikinasta tahko.Jaa se 2 osaan
Jaa tangon noin 20 osaan.
Pyöritä pullat silleiksi.
Laita pullat leivinppaperilla vuoratulle pellille.
Kohota pullat liinan alla.
Riko muna lasiin ja sekoita munan rakenne rikki.
Voitele pullat kananmunalla.
Paista pullia 225 asteen lämmössä uunin keskiossassa noin 10 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti