Powered By Blogger

tiistai 16. maaliskuuta 2021

Täydellinen pulla on itse tehty


 5 Desilitraa maitoa

1 Paketti 50 grammaa,hiivaa

Suolaa

2 Desilitraa sokeria

1,5 Litraa vehnäjauhoja

200 Grammaa margariinia

3 Kanamunaa

2 Teelusikkaa kardamummaa


Mittaa 200 grammaa margariinia valmiiksi. Pehmitä tarvittaessa 

mikrossa.

Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.

Mittaa kattilaan 5 desilitraa maitoa.  Kuumenna kädenlämpöiseksi.

Kaada maito kulhoon.Lisää maidon joukkoon 50 grammaa 1pala hiivaa.

Lisää kulhoon 2 teelusikkaa suolaa

Lisää kulhoon 2 teelusikkaa kardemummaa.

Lisää kulhoon 2 desilitraa sokeria.

Lisää kulhoon 2 kanamunaa.Sekoita.

Lisää ensin 5 desilitraa vehnäjauhoja.Sekoita hyvin puuhaarukalla.

Mittaa 1 litra vehnäjauhoja teräsmittaan.

Alusta vehnäjauhojot taikinaan.

Lisää jauhoja vähitellen tarpeen mukaan.

Lisää 200 grammaa pehmeää margariinia.

Alusta taikinaa kunnes taikina irtoaa käsistä ja kulhon  reunoista.

Anna takinan kohota lämpimässä paikassa.

Leivo taikinasta tahko.Jaa se 2 osaan

Jaa tangon noin 20 osaan.

Pyöritä pullat  silleiksi.

Laita pullat leivinppaperilla vuoratulle pellille.

Kohota pullat liinan alla.

Riko muna lasiin ja sekoita munan rakenne rikki.

Voitele pullat kananmunalla.

Paista pullia 225 asteen lämmössä uunin keskiossassa noin 10 minuuttia. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tääkin löytyi lehdestä 2021,Klementiinijuustokakku

 Kelmentiinijuustokakku 8 annosta l 200g  Cantuccini-keksejä 75g  Valio Eila voita Täytte  ja hilloke 3 1/2  Liivatelehteä 4  Klementiiniä 1...